A bioklimatikus pergolák előnyei

A globális felmelegedés miatt az időjárás kiszámíthatatlanul változik: egyszer rendkívüli a hőség, másszor szeles és esős az idő. Azok, akik kertesházban élnek, szeretnék élvezni a kert és a terasz nyújtotta előnyöket, ugyanakkor a nagy meleg és az esős napok változásai miatt sokszor kifejezetten nehéz úgy berendezni egy kerthelyiséget, hogy az a gondtalan pihenést biztosítsa. Erre kínálnak megoldást a bioklimatikus pergolák, amelyek még a legmelegebb időben is megfelelő árnyékolást biztosítanak, és az esőtől is védenek, ráadásul mindezt a lehető legmodernebb prémiumkivitelben.

Prémiumtermékek az árnyékolástechnikában

Mindenki nagy teraszt szeretne magának, ahol bőséges hely van a kerti bútoroknak, a kerti grillnek, és akár nagyobb családi vagy baráti összejövetelekre is lehetőség van. Egy-egy ilyen találkozót azonban könnyen meghiúsíthat egy hirtelen érkező hőhullám és a tűző nap – de persze csak akkor, ha nem rendelkezünk megfelelő árnyékolással. A kisebb napellenzők, illetve napernyők elegendőek lehetnek egy nyugágy mellett, azonban ha az egész terasz számára szeretnénk kellemesen hűs környezetet biztosítani, a bioklimatikus pergola a jó választás.

Az általunk forgalmazott luxusminőségű pergolák nem ponyvás, hanem billenő lamellás árnyékoló rendszerek, amelyek motoros és manuális kivitelben is elérhetők, így könnyedén szabályozható velük az áteresztett fény mennyisége attól függően, hogy teljesen árnyékos vagy félárnyékos környezetben szeretnénk pihenni. Emiatt a pergolák alá nyugodtan telepíthetünk növényeket is, hiszen nem kell aggódni az esetleges fényhiánytól sem.

Bioklimatikus pergolák a viharok ellen is védenek

A pergolák legnagyobb előnye, hogy nemcsak a nyári melegben képesek megfelelő árnyékolást biztosítani, de ősszel vagy akár télen is kellemes környezet teremthető velük. A bioklimatikus pergolák védenek a széltől, sőt, a megfelelő kiegészítőkkel akár télikert és kialakítható belőlük, így segítségükkel lehetőség van rosszabb időben is élvezni a terasz nyújtotta kényelmet.

Az átmeneti évszakokban történő szabadtéri pihenést leginkább a széllökések és a viharok nehezíthetik meg. Szerencsére a pergolák rendkívül ellenállóak a széllel szemben, így akár viharos időben sem kell aggódnunk, hogy meghiúsulna egy előre megtervezett kerti parti. Bioklimatikus rendszereink víztaszító képességgel rendelkeznek, és masszív szerkezetük a nagyobb széllökéseknek, de akár a jégesőnek is ellenálnak.

A bioklimatikus pergolák luxuskategóriás minőségben teremtenek nyugodt környezetet bármely teraszon.

Rendkívüli hatékony árnyékolástechnikai képességeik mellett a pergolák önmagukban is designos, modern kiegészítői bármely családi háznak, így biztosítva prémiumélményt.

További bejegyzések